16.5.18

KRETA EFTER TRETTIO ÅRS PAUS

Vår resa till Kreta började med att ena barnet fick spysjuka just när planet kom i luften. Jag kan övertyga er om att en fyratimmars flygresa med ett barn som spyr med fem minuters mellanrum (och inga byteskläder) kändes aningen längre. Efter att vi äntligen kom ut ur flyget var det ännu dags för en timmes bussresa på slingriga vägar men efter det började magsäcken vara så gott som tom på allt. 

Trots att resan började dramatiskt och en antibiotikakur orsakade mindre magproblem åt den medicinerade hade vi en fin resa och pojkarna stortrivdes. Vi bodde i det orange färgade huset på första bilden och hade en härlig havsutsikt över taken. Jag har varit till Kreta när jag var sju år, så det var en stund sedan. Denna gång fick jag fira min trettioåttaårsdag där med min egna familj och barn i samma ålder som jag var senast jag var där. Pojkarnas pappa fick också värma upp egna ungdomsminnen då han fick föra våra pojkar och spela fotboll till en fotbollsplan där han själv spelat i tiderna. 

Våra dagar bestod av måltider, bassäng, strand och utflykter i det pastellfärgade landskapen. Vi såg ganska mycket eftersom vi hyrde bil och åkte från Agia Marina till Iraklion i öst och en annan dag buss till Elafonisi lagunen i söder. Vi besökte också Hania och fick bekanta oss med staden på en nästan privat sigtseeing-busstur. 

Maj är helt perfekt tid att åka till Kreta om man vill njuta av lite eget utrymme på stränder och restauranger. Vädret är varmt och allt är grönt och frodigt. Kreta är helt underbart vackert med sina berg och dalar. Nätterna är något svalare än dagarna så vi sov alla helt supergott hela veckan. Det var också helt härligt att komma tillbaka till Finland i år efter resan då man kunde fortsätta varandet i samma utrustning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!