1.3.18

VINTERHY OCH WHAMISA


Whamisa


Luften ute är kall och luften inne är torr, ändå har min hy hållits i gott skick hela vintern. Dels tror jag att luftfuktarna jag skaffade på hösten har haft en positiv effekt men jag har också sett till att fukta hyn riktigt ordentligt och det tycks ha fungerat. Torr hy om vintern är inte en egenskap och kan motverkas!

Mina första Whamisa produkter köpte jag på Olet Ihana! mässan, i december köpte jag en hel repertoar produkter och nu efter dryga två månader kan jag inte annat än rekommendera. Speciellt förtjust är jag i Whamisa-märkets ansiktsvatten och fuktspray varav ingendera innehåller en droppe vatten. Det tjocka härligt fuktande ansiktsvattnet klappar jag lager efter lager på hyn om kvällarna och den tunnare fuktsprayn lämpar sig väl under smink och kan väl sprayas också på sminken under dagens lopp om det känns att det behövs. Det andra nyckelordet i min vinterhudvård är olja, både i form av rengörare och ansiktsolja. 

Det mer grundliga putsandet och fuktandet av hyn gör jag om kvällarna men på morgonen då hyn under natten sugit i sig all fukt och är utvilad kommer jag lätt undan. Jag tvättar inte ansiktet på morgonen och under sminken räcker det med ansiktsvatten och olja. Man kan bra blanda en skvätt olja också i sin mineralfoundation om det känns att man vill ha mera fukt i sminken.

En gång i veckan exfolierar jag hyn med fruktsyra och lägger därefter på en riktigt fuktgivande mask. För dagar/tillfällen då jag verkligen vill att min hy skall "lysa" har jag alltid någon underbar sheet-mask i skåpet och t.ex. Whamisas Kelp Sheet Mask är helt underbar att lägga på kvällen innan.

Det viktiga är alltså att fukta hyn ordentligt med ansiktsvatten innan du lägger serum, kräm, balm eller olja på hyn. Låt inte ansiktsvattnet torka helt och hållet innan du fuktar vidare utan lägg på nästa lager när din hy ännu är lite fuktig. Speciellt nu när vintern ännu håller i sig rekommenderar jag också att kolla att de produkter du lägger på ansiktet speciellt på morgonen inte innehåller vatten eftersom vatten och köldgrader inte är en bra kombination när det kommer till din hy. Tillräcklig fukt i inomhusluften och många glas vatten om dagen skadar säkert inte heller.

Whamisas produkter hittar du t.ex. här Biodelly shop - Whamisa
och mer information finns att läsa t.ex. här K-beauty-mistä on kysymys?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!