20.12.17

VÅRA ENKLA JULTRADITIONER


Ni som hängt med en längre tid, vet att pojkarnas pappa jobbar långa dagar fram till jul. Det betyder att allt här hemma blir på mig. Jag har varit ute i god tid med julklapparna så att jag inte behöver stressa nu sista veckan ifall någon av oss till exempel skulle bli sjuk. Vi föräldrar har kommit överens om att vi hellre går ut och äta än byter presenter; Men barn, annan släkt och vänner vill man ju minnas med julkort eller klapp. 

Julkorten hör till våra jultraditioner. Vi skickar också brev till julgubben och hör och häpnad, han svarade till och med i år. Vi har fått en del julkort hem också och barnen har varit mycket ivriga och tacksamma över dem. Vår yngre son Lenni har till och med lärt sig innehållet utantill och går tillbaka och "läser" korten om och om igen. 

På väggen här hemma hänger också julkalendrarna. Vi har de traditionella pappersversionerna eftersom vi ganska bra hållit fast vid en "karkkidag" och eftersom jag tycker att presenter hör till julafton och att hela idén är att lära sig vänta och tåla spänning. Papperskalendrarna har pojkarna öppnat med stor glädje varje morgon och de förstår redan att varje lucka är en dag på väg mot jul. 


Någon julmat behöver jag inte tillreda eftersom vi traditionellt firar jul hos släktingar, men pepparkakor och risgrynsgröt på julaftons morgon hör till de saker vi lagar och äter här hemma. Fast vi inte firar julen här hemma så är vi mycket hemma kring julen och därför vill jag att vi skall ha en gran. Detta år fick vi vår vackra ekologiska finska gran av vår granne och den är pyntad av barnen såklart!

Fast jag själv allra helst skulle flyga iväg från detta mörker så gläder barnens iver och oskuld mig. Det är viktigt för mig att barnen får goda minnen att bära med sig för resten av livet och därför vill jag hålla fast vid ens någon slags traditioner här hemma.

2 kommentarer:

 1. ❤️ barnens iver smittar av sig här hos oss åtminstone och för dem (eller kanske ännu mest för den äldre) är julkalendern jätteviktig och öppnas "first thing"varje morgon. Hon har också tomteluvan på sig både hemma och på förskolan och här för någon dag sedan sade hon att "mamma, jag sku liksom vilja vara en tomte"
  Pojkarna har dekorerat granen jättefint! /Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 Joo de är härliga!
   Min julfiilis fick ett litet bakslag just efter detta inlägg när datorn sade upp kontraktet.

   Radera

Tack för din kommentar!