7.11.17

HITTA DIN BASFÄRG
Nu när hyn redan tappat så gott som all färg från sommaren blir det igen aktuellt med foundation. Under sommarmånaderna använder jag endast concealer och solpuder, men under vintern är det viktigaste elementet i hela sminken basen. Själv har jag ur det naturkosmetiska urvalet hittat två favoriter nämligen Lauren Brookes krämiga foundation och Alima Pures mineralpuder.

Vet du din egen hudton, din basfärg? Det är nämligen avgörande när du skall skaffa en foundation. Kosmetik är  indelad i kalla, neutrala och varma nyanser. Du bör alltså veta till vilken av dessa du själv tillhör för att hitta rätt produkt för just din hy. 

Om jag skulle stirra på endast mitt ansikte så skulle jag utan tvekan säga att min basfärg är kall eftersom jag har en del rodnad. Men så lustigt som det låter skall du vid analysen av din basfärg strunta i ansiktet. Basfärgen är densamma på hela din kropp. Nyansen kan variera och en del ställen kan vara mörkare eller rödare än andra men basfärgen på din hy är densamma. 

För att fastställa om du är kall (röd) eller varm (gul) kan du jämföra din hy med ett vitt tygstycke. Du kan ta halsen, bröstet, armarna och rumpan (bäst!) som underlag för att se mot vilket håll din hudfärg lutar. För vissa räcker detta. Om inte så ta en titt på dina blodådror. En kall röd basfärg gör att ådrorna ser blåa ut, medan ådrorna är grönare hos en varm gul basfärg. Om din hy lätt brinner och du vet att du passar bättre i silver än guld är din hy antagligen kall till nyansen. Om du däremot lätt blir brun och passar bättre i guld än silver så är din hy varm. För att inte göra det hela allt för lätt så finns också vi som ligger mitt emellan och som därför gör bäst i att välja en neutral foundation. 

Jag rekommenderar att analysera den egna basfärgen eller be hjälp av en kompis eller kosmetik konsulent eftersom det bara är så mycket vackrare när sminken inte syns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!