21.9.17

MAN BLIR PÅHITTIG NÄR MAN ÄR FATTIG

En ny "puffig" vinterjacka har varit aktuell en längre tid. Jag har klarat av längre utevistelser i kölden i åratal tack vare en urgammal dunjacka, men den är både obekvämt liten och inte alls min stil. Eftersom jag har köldallergi så har jag letat efter en riktigt stor och varm jacka som jag vid behov får en massa ylleplagg under och kan begrava mig in i. Mitt problem har varit att de jackor jag intresserat mig för (till exempel nu i höst) har kostat mellan 290-640€, det är helt enkelt för mycket när man är fattig.  

Jag löste dock problemet med vinterjackan. Det gick till så att jag accepterade att jag inte skulle skaffa drömmarnas vinterjacka från butiken, inte heller från någon Märkes-Facebookgrupp eftersom också de priserna är helt för höga för min budget. Så jag började hålla ögonen öppna på loppisar och det tog faktiskt inte länge innan den potentiella jackan var funnen. Jackan jag hittade var storlek XXL, hade för långa ärmar, fula dragkedjor och ett hemskt brokigt tyg innanför huvan. Men den var lång, rymlig och i super bra skick. Jag köpte den. Hemma rev jag loss de fula dragkedjedelarna och ersatte dem med lädersnören, spände till muddarna, drog ihop jackan en aning nertill med gummiband och sydde ett nytt svart tyg till huvans innerdel av en gammal tygväska. Det låter som en massa jobb, men det tog mig bara ett par timmar, så det var nog inte så farligt. 
Jag är fortfarande så lycklig att jag har symaskinen. Den har jag suttit vid i flera dagar denna höst och sytt nya kläder samt fixat gamla. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!