10.6.17

24H I HANGÖ

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö


Hanko, Hangö

Hanko, Hangö, Rakkauden polku, Kärlekens stig

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö, Classic Pizza

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö, Tivoli

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö

Hanko, Hangö, Makaroonitehdas

Hanko, Hangö, Pasta, Makaroonitehdas, Luomu

Hanko, Hangö, Hangö Teaterträff 2017

Hanko, Hangö

På tisdag fick jag ett meddelande av min syrra som innehöll ett foto av rummet hon skulle bo i under Hangö teaterträff. Rummet hade gardiner med rosor på och låg i en stuga helt invid havet bakom en av de härliga spetsvillorna som kännetecknar orten. Jag svarade genast att jag kommer, fast hennes meddelande inte var en inbjudan. Syrran förklarade att rummet var mini-storlek, och att hon skulle jobba långa dagar, men liggunderlag och sovsäck var inget problem att packa med och lite egen tid har aldrig skadat mig, så jag hoppade på tåget på onsdagen och färdades den dryga ena och halva timmen.

Det är  kring femton år sedan mitt föregående besök till Hangö. Staden såg till stora delar ut som jag kom ihåg: klipporna, sanden, villorna, hamnen och havet. Jag var så tagen av naturen och morgondimman att jag tog trehundra bilder under min korta vistelse. Första dagen gick jag i några timmar ut längs klipporna och kom till något av de vackraste landskap jag kan tänka mig. Längst ute på klipporna visade havet också vad det går för och jag höll ibland i min ryggsäck, för jag var rädd att vinden skulle kunna riva den av mig.

Den andra dagens morgon var som sagt klädd i en magisk dimma. Staden och landskapet såg helt annorlunda ut, det var också helt vindstilla den andra dagen. Jag förde mig själv ensam ut och äta i två etapper och vill rekommendera Makaronitehdas som ligger i båthamnen (funkar både som lunch och middagsställe). Mitt sista programnummer var att se föreställningen WunderKinder som min syster spelade i och efter den var det dags att rusa till tåget för att hinna hem till kvällen och pussa pojkarna godnatt. 

Summa summarum kan väl sägas att tjugofyra timmar är nog för att få en känsla av semester och avkoppling. Spontana små resor borde definitivt göras oftare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!