15.9.14

HÖSTSTILstories, & other stories

vimma, vimmacompany, maija louekari, letti, fläta

stories, & other storiesVimma, Maija Louekari, letti, fläta, tunika

satinbyxor, kashmirtröja

stories, & other stories


kashmirkampa, lankaidea, kashmirkam

Som sagt kör jag något mer konservativt vad gäller klädstil då vädren blir kallare. Har några få ylletröjor som går med precis allt det andra i klädskåpet. Det finns ju olika ullsorter eller vad man nu skall kalla det, ni vet: merino (får), angora (kanin), kashmir (get) osv. Det är härligt att använda  ylletröjor men de har ju sina nackdelar om man jämför med syntetiska plagg och då menar jag nopporna som dyker upp efter användning. Det hör till, det är så ull gör, men bort vill man ju ha dem. För några euro får man en kam som sköter bort nopporna lätt och enkelt. Ingen dålig investering alltså!

Flätmönstret har ni sett i bloggen tidigare också och den printen av Maija Louekari för Vimma blir jag nog aldrig trött på. Själv har jag förutom leggins också tunika och klänning i flättyg. Jag tycker de passar att användas vilken årstid som helst, på sommarn utan något annat och på hösten med leggins, yllesockor och tröjor. Det svarta smycket som också är lite som en fläta köpte jag av Katja från bloggen Projektila vid Inredningsbloggarnas loppis. Från RK Designs bord hittade jag den långa prickiga kjolen som jag också tycker passar bra nu även till hösten. Kjolen var helt för stor, men jag sydde hastigt och lustigt in den till passlig storlek. De svarta bredbuntade satinbyxorna jag har på ett par av bilderna  har lite lyxig fiilis tycker jag och lyx ger också de nya underkläderna som just anlände från & Other Stories. Lite lyx i vardagen, det är just vad man behöver i dessa tider. För mig räcker det med nya BH:n, nån annan kanske behöver nåt annat för att uppnå känslan. Hur som helst så är jag och du värda det nu och då!

3 kommentarer:

 1. Jättejättefina kläder! Varifrån är den grå (?) tröjan du har då du sitter på huk på berget? Och blusen du har till den långa kjolen? Kiva outfit!

  SvaraRadera
 2. http://m.hm.com/fi/product/28952?article=28952-B#mediaType=FASHION_FRONT
  Där är länken till Kashmirtröjan. Den andra gråa tunnare tröjan är också från HM, deras helt basic, tror den kostade 14,99 men är inte säker om den finns på nätet..

  SvaraRadera
 3. P.S. Jag tog en storlek större i Kashmirtröjan eftersom de tenderar att krympa i tvätt. Min alltså en S. Den andra gråa är XS och den torde finnas i Arabias HM.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!