24.8.14

RIPS
Sugared,


Ännu, som idag är det så varmt mellan regnen att man gärna har bara ben och då skall de ju helst vara lena. 

Jag har nu ett par gånger gjort honungsborttagningen av hår själv. Har inte rört en rakhyvel sedan jag började honungsbehandlingarna. Att göra det själv är tidskrävande, kladdigt och om man glömmer att spänna hyn får man ett blåmärke som påminner en att inte glömma. Som sagt har jag gjort det bara två gånger, men märkte redan att jag blivit bättre. Man sparar ju en stor slant om man ser mödan.

Först skall honungen mjukas upp i vattenbad. Under de 15 minutrarna kan man rengöra och talka in sin hy. Sedan skall man knåda honungsbiten (vindruvstorlek) och tillsätta lite vatten så den ändrar färg. När den känns kladdig och bra börjar man sedan bara dra den längs hyn och riva med snabba rörelser. En timme skulle jag säga att man minst skall reservera för äventyret. Börja med benen, där tar det minst ont och där bildas inte heller blåmärken lika lätt. Under processen mjukas honungen nu och då upp för mycket och då måste man bara lägga den åt sidan till en stund och vänta, för annars har man den klibbiga degen överallt.

En burk kostar ca 15€ och räcker till gud vet hur många behandlingar när en gång hos kosmetologen kostar 100€. Så om man bara ids så lönar det sig att testa och bemästra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!