30.12.13

FRAMSTEGVi slutar det gågna året med små framsteg. Vårt lilla kompakta barnrum kanske ser likadant ut på bilderna som tidigare, men nu finns det lakan under båda dagtäckena. 

Vi har skjutit på och skjutit på att flytta lillebror till barnrummet. Våra sovarrangemang har varit minst sagt kreativa. Ibland har jag sovit i den andra barnsängen, ibland med ett barn på soffan, ibland ensam, kombona är oändliga. 

Vi har varit för trötta och lata för att ta itu med projektet, men nu på jullovet, efter många långa sovmorgnar orkade vi äntligen.

Vårt nya arrangemang innebär att vi båda måste "natta", när vi tidigare har kunnat lägga lillis i spjälsängen och han har somnat för sig själv. Mera jobb är det alltså definitivt, men vi har lyckats nu två kvällar i rad. Båda pojkarna tassar sedan på natten bredvid oss, men det är okej.

Spjälsängen är ännu kvar i vårt sovrum med tanke på dagssömnen, så ännu kan jag inte börja möblera om. Vi tar en sak i sänder, men månne inte det nya året innebär att spjälsängen försvinner ur vårt hushåll för all framtid. 

Så mycket annat har jag inte på hjärtat gällande det nya året 2014. Livet fortsätter som det vill här i Arabiastranden. 

Jag kommer att fortsätta skriva i denna blogg som snart existerat i ett år om vår vardag och fortsätter följaktligen med mitt hittills lite hemliga projekt som handlat om att motarbeta fördomar gentemot stadens hyreslägenheter och hurudana människor som bor i dessa hem.

Lyhyesti:
Toivotan hyvää uttavuotta johon kuuluu pieniä edistysaskelia meidän perheemme nukkumisjärjestelyissä. Jatkan kirjoittelua täältä kaupungin vuokra-asunnosta käsin ja toivon että se voi muuttaa näihin asuntoihin ja meihin  näissä asunnoissa asuviin ihmisiin kohdistuvia ennakkoluuloja.

2 kommentarer:

  1. Jee! Hoppas det fortsätter gå lika fint! Och att det kommer fler sovmorgnar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man får njuta så läge det varar.

      Radera

Tack för din kommentar!