29.11.13

ROSTERIET


Låt mig få rekommendera ett underbart café i idylliska Vallgårdslandskap. Det här caféet har i tiderna fungerat som häststall, bussparkering och förråd. För tre år sedan blev det ett kafferosteri och nu när rosteriet flyttat har utrymmena förvandlats till ett mysigt dagscafé. Det doftar underbart och inredningen är ljuvlig. Sakerna har hittats på loppisar och bla arbetstagarnas landeställen och det gör en kiva hemlik fiilis. Utrymmet i sig är underbart, ljust och stämningsfullt. Kaffet är färskt och gott och man kan också köpa med sig av Helsingin kahvipaahtimos produkter.

Man kommer nära med 6,7,8 spåran; av vid Backasgatan.

Helsingin kahvipaahtimo, Päijännevägen 29, Helsingfors.

Lyhyesti: Voin lämpimästi suositella Helsingin kahvipaahtmoa joka sijaitsee ihanassa tilassa joka on toiminut aikoinaan m.m. hevostallina. Vallilan helmi.

2 kommentarer:

  1. Haha, vi var också dit idag, men först vid 11! Tog take away latte och gick till parken där nära! Men en pappa i parken sade att stället/cafét funnits där åtminstone ett år! Kan det stämma?

    SvaraRadera
  2. Joo det stämmer visserligen, men de har tidigare haft öppet bara en dag i veckan eller så eftersom Rosteriet ännu fungerat i utrymmena. Nu när rosteriet flyttade så har de förvandlat stället till enbart cafébruk.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!